Intervju med Cecilia Reje

Intervju med Cecilia Reje

Under våren 2015 praktiserade Cecilia Reje på New Republic. En praktik som ledde till en anställning som juniorkonsult. Vi ställde tre frågor till Cecilia om hur det var att göra praktik på New Republic.

Varför valde du att söka praktik på New Republic?

– Eftersom jag hade läst pol. kand. programmet på Stockholms universitet och hade varit engagerad i ett politiskt ungdomsförbund under många år, så lockade en praktik på en Public Affairs-byrå som New Republic extra mycket. Jag såg det som en möjlighet att sätta mig in i fler politiska frågor på en djupare nivå och samtidigt bli en bättre skribent. Det finns även en fördel i att göra praktik på en mindre byrå som New Republic eftersom man blir mer inkluderad det dagliga arbetet.

Hur såg en vanlig arbetsdag ut som praktikant?

– Arbetsdagarna var väldigt varierade. Under en dag kunde jag få allt från uppdrag att ordna det praktiska kring ett seminarium, till mer analytiska uppgifter, som att kartlägga och analysera uttalanden inom en viss fråga.

Vad var det bästa med praktiken på New Republic?

– Det bästa med praktiken var att jag fick jobba självständigt och testa att ta fram egna texter, som debattartiklar och PM, i kombination med stöd från erfarna kollegor. Det var väldigt lärorikt!