Almedalsmingel med FC Rosengård och Östersunds fotbollsklubb hos New Republic!

Almedalsmingel med FC Rosengård och Östersunds fotbollsklubb hos New Republic!

Vad har balett och integration med fotboll att göra? Kan elitklubbar som tar socialt ansvar bidra till minskat våld i samhället? 

Årets mingel på New Republics Almedalsarena arrangeras i samarbete med allsvenska klubbarna FC Rosengård och Östersunds Fotbollsklubb. Under kvällen lanseras ett unikt samarbete där två redan starkt samhällsengagerade klubbar ska verka gemensamt för minskat våld i samhället. 

Observera: begränsat antal platser, obligatorisk föranmälan. 
http://app.emarketeer.com/ext/form/entry.php?m=248805ad2a5d5cb6b1150af19e2506077d35f9c&Origin=Direct

FC Rosengård och ÖFK utmärker sig med ett starkt samhällsengagemang och många projekt som har väckt internationell uppmärksamhet. Men varför ska klubbarna ta samhällsansvar bortom idrottsarenorna? På vilket sätt kan ett aktivt jämställdhetsarbete, balettföreställningar och arbetsförmedling för nyanlända förbättra samhället? Hur påverkar det idrottsprestationerna?

Utöver goda drycker med tilltugg bjuder vi på ett samtal om hur idrottsrörelsen i allmänhet och fotbollsklubbarna i synnerhet kan ta samhällsansvar. I diskussionen deltar elitspelare, tränare och andra företrädare för klubbarna. På plats finns även företrädare för C More.