ÖFK tecknar sponsoravtal med New Republic

ÖFK tecknar sponsoravtal med New Republic

Public affairs-byrån New Republic sponsrar Östersunds Fotbollsklubb, ÖFK, med strategisk kommunikationsrådgivning. ÖFK är omtalade för sin tekniska fotboll och sitt snabba avancemang från division två till Allsvenskan. Både i Sverige och internationellt har klubben uppmärksammats för okonventionella träningsmetoder och ett starkt samhällsengagemang.

– Med långsiktighet och egna vägval har vi lyckats skapa ett allsvenskt fotbollslag, trots att vi bara har bråkdelar av de etablerade klubbarnas ekonomiska resurser. En bärande del av vår filosofi är att spelarna presterar bättre, både individuellt och som lag, om de lever i en miljö som är utmanande och utvecklande på flera mänskliga plan, säger Martin Johansson, ekonomichef på ÖFK.

ÖFK har avancerat från division två till Allsvenskan på bara fem år. Till klubbens okonventionella metoder hör kulturella aktiviteter såsom bokutgivning, konstutställningar, dans och sång. För detta har klubben rönt stor internationell uppmärksamhet, bland annat i The Guardian och Der Spiegel.

ÖFK gick nyligen ut med ett öppet brev till sina supportrar, och uppmanade dem att ställa sig bakom klubbens värderingar.

– Vi älskar våra supportar och självklart vill vi att de ska stå bakom både vår spelidé och vår samhällssyn där öppenhet, mångfald och tolerans är ledstjärnor. För oss jämtlänningar är en fotbollsklubb på högsta elitnivå något helt nytt. Ett bättre tillfälle att skapa en ny sorts fotbolls- och supporterkultur kan man inte få, säger Martin Johansson.

New Republic sponsrar ÖFK med strategisk kommunikationsrådgivning.

– ÖFK är en ansvarstagande förebild i hela Idrottssverige. Dessutom har de bevisat att jämtlänningarna innerst inne är ett fotbollstokigt folk, något många av oss inte hade en aning om tidigare. Vi är mycket stolta över vårt samarbete med ÖFK, säger Olle Schubert, vd på New Republic.

För vidare information kontakta:

Martin Johansson, ekonomichef på ÖFK
Mobil: 073-864 15 71
E-post: martin.johansson@ostersundsfk.se

Olle Schubert, vd på New Republic
Mobil: 070-328 44 98
E-post: olle.schubert@newrepublic.se