New Republic rekryterar expert inom arbetsmarknad och etablering

New Republic rekryterar expert inom arbetsmarknad och etablering

Public affairs-byrån New Republic rekryterar Malin Sahlén från Timbro där hon varit ansvarig för arbetsmarknads- och integrationsfrågor. Malin är utbildad nationalekonom med stor erfarenhet av opinionsbildning.

– Jag ser fram emot att jobba vidare med frågor som ligger mig varmt om hjärtat i en ny roll. New Republic är en byrå med många intressanta uppdragsgivare, så det ska bli mycket roligt säger Malin Sahlén, tillträdande seniorkonsult på New Republic.

På Timbro har Malin ansvarat för att driva arbetsmarknads- och integrationsfrågorna i sin helhet, genom att utforma Timbros linje i frågorna, ta fram aktuella rapporter och planera opinionsbildningen. Tidigare arbetade Malin Sahlén på Svenskt Näringslivs samhällsekonomiska avdelning där hon bland annat hade fokus på ungdomsarbetslöshetsfrågan. Hon är författare till boken ”Ungdomsarbetslöshet: när ska muren rivas?”, utgiven på Ekerlids förlag (2012).

Malin har en politices magister vid Linköpings universitet och har även gått Stureakademin.

– Malin förstärker vår kapacitet och analytiska bredd inom arbetsmarknad och etablering. Det är två tätt sammanflätade frågekomplex som uppenbart blir allt viktigare för samhället i stort, men även som affärsområde för New Republic, säger Olle Schubert, vd på New Republic.

New Republic har i dag tolv anställda och kontor i Stockholm, Jämtland och Skåne.